جزئیات صدور کد بورسی برای دارندگان سهام عدالت
به گزارش راهنمای مدرسه، خبرنگاران: معاون سازمان خصوصی سازی گفت: اطلاعات افراد به شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه سمات، ارسال و کد بورسی برای سهامداران عدالت صادر می گردد.

به گزارش راهنمای مدرسهبه نقل سنا، حسن علائی درباره روش آزادسازی سهام عدالت گفت: با اصلاحی که روز گذشته در سامانه سهام عدالت صورت گرفت، هر کس بخواهد روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را انتخاب کند، باید وارد سامانه سهام عدالت به نشانی https://www.samanese.ir/ گردد و گزینه مدیریت و مالکیت مستقیم سهام عدالت را انتخاب کند.
وی اضافه نمود: اگر کسی مراجعه نکند، پیش فرض بر این است که روش مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت را انتخاب نموده و در واقع اداره این سهام به شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت وکالت داده می گردد.
3 میلیون مراجعه در 3 روز
علائی در خصوص آمار تعداد مراجعه نمایندگان به سامانه سهام عدالت گفت: آخرین آمار ظرف یکی دو روز گذشته 3 میلیون مراجعه کنده به سامانه بوده است. البته دیروز اصلاحاتی بر روی سامانه انجام شد که در مقطعی باعث اختلال در سامانه سهام عدالت شد، اما این اختلال ظرف یکی دو سه ساعت رفع شد و هم اکنون سامانه مسئله ای ندارد.
وی در خصوص اینکه 5 میلیون سهامدار عدالت هنوز شماره شبای حساب بانکی خود را برای دریافت سود سهام عدالت دریافت ننموده اند، گفت: البته در این دو سه روز اخیر تعدادی از این افراد به سامانه سهام عدالت مراجعه نموده و متوجه شده اند که سهام عدالت دارند و شماره شبای حساب بانکی خود را هم اعلام نموده اند.
علایی همچنین گفت: تمهیداتی فراهم نموده ایم که اسامی سهامداران عدالت که دارای حساب های بانکی بانک سپه، ملی، صادرات و بانک های اصلی هستند، به وسیله این بانک به این افراد پیامک داده گردد که اگر تمایل دارید، شماره شبای حساب بانکی خود را برای دریافت سود سهام عدالت نزد آن بانک ها اعلام کنید.
علائی گفت: همچنین مشمولان سهام عدالت که زیرمجموعه نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی قرار دارند، به وسیله خود آن نهادهای حمایتی، شبای حساب بانکی آن ها در سامانه اعلام می گردد و در خصوص آن ها مسئله ای وجود ندارد.
تائید شماره شبا ظرف یک ماه
وی اضافه نمود: کسانی که شماره شبای حساب بانکی خود را در سامانه سهام عدالت اعلام نمایند، این شماره حساب ها از بانک مرکزی استعلام می گردد که معمولاً یک ماه زمان طول می کشد تا تأیید گردد و بعد از تأیید شماره شبای دارنده سهام عدالت، ظرف یکی دو ماه آینده سود آن ها که نزد سازمان خصوصی سازی محفوظ است به حساب شان واریز می گردد.
معاون سازمان خصوصی سازی در خصوص اینکه آیا مزایا و معایب انتخاب روش مدیریت سهام عدالت که شامل مستقیم و غیرمستقیم است مشخص شده است، گفت: در روش مدیریت مستقیم یعنی مدیریت سبد سهام را خود دارنده سهام برعهده می گیرد و مانند یک فعال بازار بورس، کدبورسی می گیرد و آن را مدیریت می نماید، اما در روش مدیریت غیرمستقیم که نیازی به ورود به سامانه نیست، به شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت استانی وکالت می دهد که آن ها سهام وی را مدیریت نمایند و سود آن را به حساب فرد واریز نمایند.
علائی در خصوص دریافت کدبورسی سهامداران عدالت گفت: برحسب اینکه مدیریت سهام عدالت مستقیم گردد، اطلاعات این افراد به شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه، سمات ارسال می گردد و در آنجا برای آن ها کدبورسی صادر می گردد و با شرکت سپرده گذاری هماهنگ شده که ظرف یک ماه کد بورسی سهامداران عدالت صادر گردد.
علائی اضافه نمود: فرایند کد بورسی و ثبت در سامانه سجام (سامانه جامع اطلاعات مشتریان) صورت گیرد و احراز هویت در آنجا انجام گردد.
وی همچنین در خصوص نحوه آزادسازی سهام عدالت گفت: شورای عالی بورس در این زمینه تصمیم گیری می نماید و ما فعلاً پیشنهاد خاصی نداده یم و تصمیم گیری با شوراست.
معاون سازمان خصوصی سازی همچنین در خصوص ورثه سهامداران عدالت که فوت نموده اند، گفت: اعلام کردیم که ظرف یکماه بحث مشخص تکلیف در سامانه سهام عدالت انجام می گردد، وراث فوت شدگان سهام عدالت مراجعه ننمایند و بعد از اینکه اسامی سهامداران عدالت به شرکت سپرده گذاری ارسال شد، ورثه سهامداران فوت شده می توانند مراجعه نمایند و با گواهی فوت و وکالت، کارهای قانونی را انجام دهند، اما فعلا که مرحله ثبت در سامانه است، ورثه سهامداران عدالت مراجعه ننمایند.
منبع: اقتصادنیوز