با 12 حشره خوراکی در سرتاسر جهان آشنا شوید

به گزارش راهنمای مدرسه، مقالات مرتبط

در برخی نقاط جهان، اگر توی سوپتان یک مگس پیدا کردید، حواستان باشد که به پیش خدمت رستوران، شکایت نکنید. ممکن است خود سرآشپز آن را عمدا آن تو انداخته باشد. در بسیاری از فرهنگ های غذایی، حشرات، لاروها و دیگر خزنده های تهوع آور، بسیار خوشمزه و مفید و مغذی و البته خوراکی های معمولی به حساب می آیند. درواقع بنا بر گزارش سازمان ملل، بیش از 2 میلیارد نفر در سراسر جهان از حشرات تغذیه می نمایند و این اصلا موضوع بدی نیست. بیشتر این حشرات، چربی بسیار پایین و پروتئین بسیار بالایی دارند و از فیبر فراوان تشکیل شده اند. بعلاوه بسیار دوستدار طبیعت بوده و حاوی عناصری چون منیزیوم، مس، آهن، سلنیوم و روی هستند. بسیاری از آنها، برخلاف ظاهرشان بسیار اشتهاآور هستند. یا حداقل احساسی از رضایت در شما ایجاد می نمایند که باعث می گردد بازهم سراغ این موجودات کوچک بروید. پس اگر احیانا این خوراکی های خزنده را در منو یا توی غذایتان در طول سفر دیدید، ابرو بالا نیاندازید و دماغتان را نگیرید! ذهنتان را به روی تجربه های تازه باز بگذارید و بشقابتان را آماده و پذیرا بگذارید (اگر واقعا دلتان می خواهد، جلوی بینی تان را بگیرید) و به آنها شانسی برای معرفی به ذائقه تان بدهید. اگر بتوانید از عهده غلبه بر حس تنفر درونی تان شوید، ممکن است واقعا از این جور غذاها خوشتان بیاید.

با 12 حشره خوراکی در سرتاسر جهان آشنا شوید

1.کرم جویدنی ویچتی

این کرم حشره، یکی از خوراکی های معروف، قدیمی و دلخواه بومیان استرالیا است که از شاخه های موجود در بوته ها تغذیه می نماید و هرکسی که اولویتش در سفر کردن، امتحان غذاهای عجیب وغریب و تازه است، به راحتی می تواند گشتی در اطراف این کشور بزند و کمی از این غذا بچشد. این لاورهای گوشت آلود که سرشار از پروتئین و البته چربی هستند را هم می توان به صورت خام خورد و هم می توان آنها را روی آتش کباب نموده و نوش جان نمود. مزه این حشرات بسیار ملایم بوده و شبیه به تخم مرغ زده شده است با این تفاوت که طعمی شبیه به گردو یا فندق نیز می دهد. یک املت لاستیکی با طعم کره بادام زمینی خوشمزه به نظر می رسد یا نه؟

2.مورچه های شیرین عسلی

این حشره خوراکی نیز، اسنک پرطرفداری در بین مردم بومی استرالیا است و ضمناً خود شما نیز ممکن است نخواهید چشیدن مزه آن را از دست دهید. همان طور که از نام آن پیداست، شکم این نوع مورچه با شهد عسل مانندی پرشده است که دیگر حشرات گروه می توانند در مواقع لازم از آن تغذیه نمایند. سعی کنید به این حقیقت که مجبورید موجودی زنده را ببلعید، فکر نکنید. این مورچه عسلی تر و تازه (که به کوزه عسل نیز معروف است) مانند یک جور شیرینی و شکلات با طعمی شکری است.

3.هورمیگوس کولوناس ترد و خوشمزه

نام این حشرات برگ بر را می توان به سادگی مورچه پشت گنده ترجمه کرد چراکه قسمت ماتحت آنها به شکل عجیبی چاق و بزرگ است. در آمریکای جنوبی در بعضی فصل های سال، این حشرات را به عنوان اسنک در کنار پاپ کورن و بادام زمینی در سالن های سینما می فروشند. معمولا آنها را سرخ می نمایند و در نمک بو می دهند تا به ناگت های کوچکی تبدیل می شوند که اگر بتوانید تصور کنید، مزه ای شبیه به پسته پوشیده با بیکن می دهند. هورمیگاس کولوناس سرشار از پروتئین و ویتامین ب هم هست. درنتیجه می توان آن را نسبتا مفید هم در نظر گرفت.

4.جیرجیرک، ملخ و زنجره نمک سود

این منابع غنی از پروتئین بال دار جهنده که در شمار با پرستیژترین خوراکی های یونان باستان قرار داشتند، امروزه نیز از محبوب ترین حشرات خوراکی در سطح جهان محسوب می شوند. در کشورهایی مانند تایلند، مالزی، کامبوج، لائوس، ژاپن و مکزیک می توان نمونه های سرخ شده، سوخاری شده، کباب شده یا آب پز این حشرات را در اطراف بازارها یا روی میز غذاخوری ها پیدا کرد. این حشرات ترد و خوشمزه، مانند بادام زمینی بوداده، با یک نوشیدنی خنک، بسیار جور درمی آیند. در مکزیک، به آنها چاپولینس می گویند و با اضافه کردن کمی پودر فلفل و لیمو، منتهای لذت را از خود نشان می برند.

5.کاسو مارزوی پنیری

کسی پنیر کرم حشره می خواهد؟ این پنیر سنتی ساردینیایی از شیر گوسفندی که با لارو مگس پنیر به نام پیوفیلا کاسی هضم و تخمیر شده است، تهیه می گردد. در زبان ایتالیایی به آن فورماجیو مارچیو می گویند که به درستی به پنیر فاسد ترجمه می گردد که البته نام تجاری چندان هوس برانگیزی نیست. می توان به راحتی کرم های حشره ای را که در دیواره های نرم آن تکان می خورند، دید. بعضی افراد ترجیح می دهند که این کرم ها را پیش از خوردن بیرون بیاورند اما عده ای دیگر پنیر موردنظر را تمام و کمال در دهانشان فرومی برند. ساردینیایی ها از آنالیز ظاهر کرم ها برای تشخیص تازه یا مانده بودن پنیر استفاده می نمایند. وجود کرم های زنده، به معنی مناسب خوردن بودن پنیر است. اگر کرم ها مرده بودند، بهتر است پنیر را دور بیاندازید. با توجه به این که می توانیم این پنیر را خانه بی قیدوشرط باکتری ها به حساب بیاوریم، این عمل، بازهم جای شکر دارد!

6.سوسک درختی خوراکی

نام رسمی این خوردنی های سوسک شکل کوچک، فیلوفاگا است که می تواند هم به هنگام لارو بودن و هم زمانی که یک حشره بالغ است، از آن استفاده کرد. بومی های سرخ پوست آمریکایی، آن ها را بر روی آتش مانند پاپ کورن درست می کردند. مزه آنها، تقریبا کره ای و نزدیک به طعم گردو است.

7.سوسک بال دار ترد و سوخاری

پیش از آن که در واکنش به لا کوکاراچا بینی تان را چین دهید، بهتر است بدانید که این موجودات سخت پوست به علت رژیم میوه ای سبزیجاتی شان، از تمیزترین حشرات اطرافمان هستند. اما بهتر است این موجودات ترد را به صورت خام نخورید چرا که به صورت کباب شده، آب پز، تفت داده شده یا سرخ شده، خوشمزه تر هستند. حقیقت این است که این سوسک ها مزه ای شبیه به مرغ دارند و اصلا بعید نیست که روزی با سوسک های کنتاکی روبرو شویم.

8.سنجاقک های سرزنده

این حشرات نسبتا خوش طعم را در اطراف چین و اندونزی می توان یافت. در بالی، بچه هایی را خواهید دید که با تکان دادن چوب های پروانه گیری در هوا، مشغول گرفتن سنجاقک هستند. معمولا بال های این سنجاقک ها را جدا می نمایند و خودشان را سرخ نموده یا روی زغال کباب می نمایند. گاهی هم آن را در مخلوطی از زنجبیل و سیر و شیر نارگیل می جوشانند و دم می نمایند. این معجون طبیعتا می تواند هر چیزی را خوشمزه کند.

9.سوسک های سرگین غلتانی که دهان را آب می اندازند

متاسفانه این یکی حتی اسمش هم طوری نیست که اشتهای تان را تحریک کند. بله، این موجودات تمام زندگی شان را در پهن گاو می گذرانند اما به هر حال گاو ها علف ارگانیک می خورند و مدفوعشان حداقل کمتر از بقیه حیوانات تهوع آور است! و به علاوه سوسک های سرگین غلتانی که برای فروش در سیستم تجارت غذا قرار می گیرند، تمیز و ضدعفونی شده هستند. ظاهرا این موجودات یکی از خوشمزه ترین حشرت جهان هستند که هم ترد بوده و هم منبع غنی پروتئین محسوب می شوند. این غذا را معمولا می توان در منوی رستوران های آمریکای جنوبی پیدا کرد و همراه با سبزیجات مقوی و سوپ گوشت خوک سفارش داد.

10.عقرب های دلپذیر

انواع عنکبوتیان خوراکی در کشورهای آسیایی یافت می شوند. به خصوص مردم کامبوج، علاقه خاصی نسبت به رتیل های پشمالو دارند. به هرحال عقرب ها از سایر موجودات مشابه در این گروه، آسان تر به دست می آیند اما بیش از آن که موجوداتی خوشمزه باشند، وسیله ای برای محک زدن شجاعت گردشگران هستند. در گوشه و کنار کشورهایی چون چین و تایلند، دکه های کوچک خیابانی را می بینید که عقرب ها را به سیخ کشیده اند و برای فروش گذاشته اند و گردشگرانی با کوله پشتی هایشان در اطراف آنها جمع شده اند تا مگر بتوانند جرئت به خرج داده و لقمه ای از این عقرب ها بخورند. هیچ چیز خوب، بد یا اساسا بخصوصی نمی توان در ارتباط بامزه آنها گفت. درواقع می توان گفت تنها مزه ای که می توان از آنها دریافت کرد، طعم روغن و ادویه هایی است که در آن سرخ می شوند. گرچه بعضی معتقدند می توان مزه این عقرب ها را با طعم پای خرچنگ مقایسه کرد. عقرب های شیرین به شکل آب نبات چوبی نیز در مغازه های آب نبات فروشی آمریکای شمالی، در معرض فروش قرارگرفته اند.

11.زنبور ها و زنبورهای عسل خوش طعم

زنبورها و زنبورهای عسل به علت مزه و خواص پزشکی شان بسیار حائز اهمیت هستند. البته باید مراقب بود که آن ها را به صورت خام نخورید چراکه نیششان ممکن است گلویتان را آزار دهد. در چین، زنبور هایی که کندوی خود را درون زمین می سازند، برای درمان گلودرد استفاده شده و در کنار شاه انگبین و موم عسل فروخته می شوند. در دیگر فرهنگ ها، آنها را به صورت کباب شده، پخته شده، سرخ یا تفت داده شده در کره آماده نموده و می خورند. بعضی از افراد، طعم این زنبور ها را به قارچ زمینی تشبیه می نمایند و بعضی دیگر آن را شبیه به میگو با ترکیبی از کارامل می دانند. مکزیکی ها ترجیح می دهند که آنها را حسابی در مقدار زیادی شکلات فرونمایند که البته چنین عملی، هر چیزی را خوشمزه خواهد نمود. این روزها کلوچه های زنبوری، خوردنی موردتوجه مردم در اوماچی ژاپن هستند. در این کلوچه ها زنبور های بزرگی که همان طور با مایع کیک پخته شده اند را می توان به وضوح دید.

12.کرم های ابریشم آب دار

این لاروها به این علت که در صنعت تهیه ابریشم، عنصر بسیاری مهمی است، احتمالا به زودی به ندرت بتوان آن را در طبیعت یافت. وقتی کرم ابریشم وارد دوره دگردیسی شد و از پیله آن نخ ابریشمی استخراج کردیم، با تمام آن چیزی که از این موجود به جای مانده است چه باید کرد؟ باید آن را خورد! به همین علت است که این کرم ها به یکی از پرطرفدارترین حشرات خوراکی در تمام آسیا تبدیل شده اند. آنها سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی بوده و احتمالا بی دردسر ترین حیوانات خوراکی قابل پرورش در تمام جهان هستند. غذایی کره ای به نام پئوند از این حشره خوراکی تهیه می گردد. به این صورت که آن ها را همراه با ادویه فراوان، در دیگ های بزرگی در کنار خیابان آب پز نموده و می فروشند. چینی ها و ویتنامی ها ترجیح می دهند کرم ابریشمشان سرخ شده باشد. شما چطور؟

منبع: کجارو / destinationtips.com

به "با 12 حشره خوراکی در سرتاسر جهان آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با 12 حشره خوراکی در سرتاسر جهان آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید