بارش شهابی چیست و چه زمانی اتفاق می افتد؟

به گزارش راهنمای مدرسه، دنیا پیرامون ما مملو از شگفتی و زیبایی های بسیاری بوده که یکی از این شگفتی ها، بارش های شهابی است. بارش های شهابی مدتی است به یکی از جاذبه های بی مثال گردشگری تبدیل شده و علاقمندان را به جاهایی مانند کویر که کمترین آلودگی نوری را دارند، می کشاند. اهمیت و جذابیت این اتفاق تا آنجاست که آژانس های مسافرتی اقدام به برگزاری تورهای نجوم نموده که مجهز به تلسکوپ و تورلیدرهای حرفه ای هستند. بارش های شهابی انواع مختلفی داشته و بعضی از آنها را میتوان بدون تجهیزات به سهولت مشاهده کرد. با ما در مقاله بارش شهابی چیست همراه باشید تا بدانید بارش شهابی چه زمانی اتفاق می افتد و از انواع بارش های شهابی آگاهی یابید.

بارش شهابی چیست و چه زمانی اتفاق می افتد؟

این پدیده چیست و چگونه روی می دهد؟

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که بارش شهابی چیست؟ احتمالا تا بحال شاهد حرکت شهاب ها در آسمان بوده اید. شهاب ها بطور معمول در آسمان وجود دارند و گاهی اوقات تعدادشان در آسمان بیشتر شده و امکان دارد این تعداد ده ها عدد در ساعت باشد. به این اتفاق بارش شهابی گفته می گردد. در واقع، زمانی بارش شهابی روی می دهد که زمین هنگام حرکت در مدار خود با توده ای از شهاب ها برخورد نموده که بسیاری از آنها از دنباله دارها به جای مانده اند.

براساس مقاله بارش شهابی چه زمانی اتفاق می افتد باید بدانید که دنباله دارها وقتی در مدار خود حرکت می نمایند، از خود ذرات ریزی را بجا میگذارند و هر چه به خورشید نزدیکتر می شوند، ذرات به جامانده بیشتر شده و با سرعتی برابر همان دنباله دار در مدار آن و به دور خورشید حرکت می نمایند. حال زمین هم که به دور خورشید میگردد، در اوقات معینی از سال به نزدیکی این مدار رسیده و وقتی با این ذرات برخورد می نماید، بارش شهابی اتفاق می افتد. بارش هایی شهابی محسوب می شوند که از سیارک فاتون بوجود آمده باشند و بارش شهابی جوزانی مشهورترین آنهاست.

برای رویت بارش شهابی چه جاهایی مناسب ترند؟

اگر در فکر برنامه ریزی برای سفری جهت مشاهده بارش شهابی هستید، به این نکته مهم توجه کنید که به جایی بروید که امکان تماشای بهتر آسمان را داشته باشید؛ جایی که کمترین آلودگی نوری را داشته و از منابع نوری و شهرها فاصله داشته باشد. در این میان دو منطقه برای اینگونه سفرها مناسب ترند؛ منطقه ها مرتفع و کوهستانی و منطقه ها کویری و دشتی. در منطقه ها کوهستانی با آسمان تمیزتری روبرو هستیم. ابتدا، باید در نظر بگیریم که کدام قسمت از آسمان را باید مورد رصد قرار بدهیم و موانعی که ممکن است جلوی دید ما باشند را هم شناسایی کنیم. برای داشتن یک رصد عالی، بهتر است به مرتفع ترین نقاط برویم تا بدون وجود موانع، از تماشای این اتفاق زیبا لذت ببریم.

چند نوع بارش شهابی سالیانه وجود دارد؟

فهرست زیر اطلاعاتی را در زمینه تاریخ وقوع این بارش ها و ZHR مربوط به آنها ارائه می دهد. منظور از ZHR نرخ ساعتی شهاب ها است. در شرایط واقعی امکان دارد این رقم دقیق نباشد ولی بطور کل، ZHR نشان دهنده این است که در کدام بارش شهابی در یک ساعت شهاب بیشتری دیده شده و جذابیت بیشتری برای عموم دارد.

  • بارش شهابی برساووشی: این بارش از بی مثال ترین بارش های شهابی است. دوره فعالیت آن از 27 تیر تا 3 شهریور بوده و بیشترین فعالیتش در 22 مرداد رخ می دهد. ZHR این بارش تماشایی 100 است.
  • بارش شهابی ربعی: این بارش شهابی از 11 تا 15 دی فعالیت داشته و بیشینه فعالیتش در 14 دی رخ می دهد. با داشتن ZHR 120 از بارش های شهابی بی مثال هست.
  • بارش شهابی ثوری شمالی: فعالیت این بارش از 9 مهر شروع شده، تا 4 آذر ادامه دارد و در 21 آبان بیشترین فعالیت را دارد. ZHR آن 7 است.
  • بارش شهابی تنینی: دوره فعالیت بارش تنینی از 14 تا 18 مهر است. این بارش ZHR متغیری داشته و بیشینه فعالیتش در 17 مهر است.
  • بارش شهابی قوسی: این بارش شهابی از 26 فروردین تا 24 تیر فعالیت دارد. ZHR آن معادل 5 بوده و بیشترین فعالیتش در 30 اردیبهشت رخ می دهد.
  • بارش شهابی جوزایی: وقوع این مورد از انواع بارش های شهابی از 16 آذر شروع شده و در 28 این ماه انتها می یابد. بیشینه فعالیت آن در 23 آذر اتفاق می افتد و دارای ZHR 120 هست.
  • بارش شهابی دلتا دلوی جنوبی: دوره فعالیت این بارش از 21 تیر تا 28 مرداد است. این بارش شهابی دارای ZHR 20 بوده و در 6 مرداد بیشترین فعالیت را دارد.
  • بارش شهابی سنبله ای: فعالیت این بارش از 5 بهمن شروع و در 26 فروردین انتها می یابد. بیشترین فعالیت آن در 4 فروردین روی می دهد و دارای ZHR 5 است.
  • بارش شهابی کاپا دجاجه: این بارش شهابی از 24 تیر تا 19 مرداد فعال بوده و در 27 مرداد بیشترین فعالیت را دارد. بعلاوه ZHR آن معادل 6 هست.
  • بارش شهابی ثوری جنوبی: این بارش فعالیت خود را از 9 مهر شروع و در 4 آذر به انتها می رساند. ZHR آن 14 بوده و در 14 آبان بیشترین فعالیت آن دیده می گردد.
  • بارش شهابی حوت جنوبی: این مورد از انواع بارش های شهابی از 24 تیر تا 19 مرداد اتفاق می افتد و در 6 مرداد بیشترین فعالیت خود را دارد. ZHR آن 5 است.
  • بارش شهابی جباری: این بارش شهابی دارای ZHR 20 بوده و فعالیت آن از 10 مهر تا 16 آبان هست. بیشینه فعالیت این بارش در 30 مهر رخ می دهد.
  • بارش شهابی دبی: این بارش شهابی فعالیت خود را از 26 آذر شروع نموده و 5 دی به اتمام می رساند. در 1 دی بیشترین نمود را دارد و ZHR آن 10 است.
  • بارش شهابی شلیقایی: دوره فعالیت این بارش از 27 فروردین تا 5 اردیبهشت هست. بیشترین فعالیت این بارش را در 2 اردیبهشت می بینیم و دارای ZHR 15 است.
  • بارش شهابی دلتا دلوی شمالی: این بارش دارای دوره فعالیتی از 24 تیر تا 3 شهریور هست. بیشترین نمود آن در 21 مرداد دیده شده و ZHR آن 5 است.
  • بارش شهابی آلفا ارابه رانی: براساس مقاله بارش شهابی چیست باید بدانید که این بارش شهابی بین 3 تا 15 شهریور اتفاق می افتد و بیشترین فعالیت آن در 10 شهریور رخ می دهد. ZHR این بارش 10 است.
  • بارش شهابی اسدی: این بارش شهابی از 23 تا 30 آبان رخ می دهد. ZHR متغیری داشته و بیشینه فعالیت آن در 28 آبان روی می دهد.
  • بارش شهابی اتا دلوی: براساس مقاله بارش شهابی چیست باید بدانید که فعالیت این بارش شهابی از 30 فروردین تا 7 خرداد اتفاق می افتد. بیشترین فعالیت آن در 16 اردیبهشت دیده شده و ZHR آن 60 هست.
منبع: همگردی

به "بارش شهابی چیست و چه زمانی اتفاق می افتد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بارش شهابی چیست و چه زمانی اتفاق می افتد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید