12 راه عاقلانه برای کاهش نمک روزانه
به گزارش راهنمای مدرسه، شاید اگر این نکته را بدانید که تنها با حذف چند گرم نمک از رژیم غذایی روزانه تان می توانید درصد بالایی از احتمال ابتلای تان به انواع بیماری های قلبی عروقی را کم کنید، کلا دور نمک و نمکدان را خط بکشید. شاید هم با خودتان بگویید که حذف نمک از سفره یعنی خوردن غذاهای بی مزه و اصلاً نخوردن این غذاها بهتر از خوردن شان است! ولی در

12 راه عاقلانه برای کاهش نمک روزانه
شاید اگر این نکته را بدانید که تنها با حذف چند گرم نمک از رژیم غذایی روزانه تان می توانید درصد بالایی از احتمال ابتلای تان به انواع بیماری های قلبی عروقی را کم کنید، کلا دور نمک و نمکدان را خط بکشید. شاید هم با خودتان بگویید که حذف نمک از سفره یعنی خوردن غذاهای بی مزه و اصلاً نخوردن این غذاها بهتر از خوردن شان است! ولی در این مقاله بحث اش چیز دیگری است:
با این12 راه چاره ساده می توانید هم طعم غذا را حفظ کنید، هم اندازه مصرف نمک را به حداقل برسانید تا به قول معروف، نه سیخ بسوزد، نه کباب.
1.بگذارید غذاهای فرآوری شده ای مثل کالباس، همبرگر، ناگت مرغ یا حتی میگو که سرشار از نمک هستند، کمترین جا را در سبد خریدتان داشته باشند. زیتون شور، محصولات کنسروشده، سس سویا، انواع پیتزاها و حتی سوپ های آماده هم سرشار از نمک اند و بهتر است مصرف شان را محدود کنید.
2.به جای افزودن سس های پر از نمک و چربی به سالادتان سرکه یا آب لیموترش بزنید.
3.روی سیب زمینی سرخ نموده یا تنوری، یک هشتم قبل نمک بریزید و آن را با کمی آویشن، پودر زنجبیل و سیر مزه دار کنید.
4.به سس ماکارونی، مرغ یا ماهی تان با پودر سیر، پودر پیاز، پودر کرفس، فلفل و آب لیموترش طعم بدهید.
5.میوه های طعم داری مثل کیوی، پرتقال یا آلو را پیش از میوه های بدون طعمی مثل خیار بخورید تا احتیاج به نمک پاشیدن روی میوه را احساس نکنید.
6.زنجبیل، کاری یا انواع سبزیجات خشک مثل پونه یا نعناع هم می توانند جایگزین های خوبی برای نمک به تعداد آیند.
7.در ابتدای طبخ غذا، کمترین اندازه نمک را به آن بیفزایید و اگر در خاتمه غذا را چشیدید و دیدید نمک اش کم است، اندازه دیگری به آن اضافه کنید. کلا به دلیل تبخیر آب غذا، بهتر است نمک را در آخرین مرحله به آن بیفزایید تا همواره غذای تان شور یا خوش نمک نباشد.
8.نمک پاش را روی میز غذا نگذارید. خودتان و اعضای خانواده تان را عادت بدهید کمتر از نمک پاش بهره ببرید. به جای نمک پاش می توانید یک ظرف آب لیمو، آب غوره یا فلفل روی میز غذا قرار دهید.
9.افرادی که علاقه فراوانی به نمک دارند و نمی توانند از نظر روانی نمک پاش را از سفره غذای شان حذف نمایند، می توانند درون نمک پاش را با یک پنجم نمک، یک پنجم پودرسیر، یک پنجم پودر پیاز، یک پنجم زنجبیل و یک پنجم آرد برنج پر نمایند تا به این ترتیب اندازه نمک مصرفی شان را کاهش دهند.
10.ریحان و نعناع از سبزی های معطر و خوش طعمی هستند که شما می توانید به همراه غذای تان آنها را میل کنید تا کمتر هوس نمک کنید.
11.می توانید به جای تنقلات شور، انواع مغزهای خام و میوه های خشک را بخورید.
12.روش پخت تان را اصلاح کنید. بخارپز کردن، تنوری کردن و طبخ غذا با آب کم، حداقل نمک را می طلبد؛ در حالی که در غذاهای آبکی مجبورید نمک بیشتری بهره ببرید.
منبع:www.salamat.com
/ج
منبع: راسخون