نگاه های مضطرب در ICU، آژیر قرمز کرونا در بندرعباس به صدا در آمد
به گزارش راهنمای مدرسه، خبرنگاران/هرمزگان اینجا تلخی و شیرینی در کنار هم است و پرسنل و پزشکان و پرستاران در کوشش اند تلخی ها به شیرینی تبدیل گردد و کمتر بیماری به مرگ فکر کند.

در این روزهایی که کرونا، در حال یکه تازی است و در جامعه تا حدی توانسته بیم و نا امیدی و هراس ایجاد کند، بیماران رها شده از کرونا، مهم ترین عامل در شکست این بیماری را، توکل، امید به زندگی و روحیه ای شاد می دانند، البته روحیه ای که با حضور مدافعان سلامت در سنگر مهربانی میسر شده است.
اکنون هرمزگان در شرایط قرمز کرونایی واقع شده است، آمار مبتلایان به کرونایش در شرایط بحرانی و تعداد جان بخاتگان کرونا در این استان به عدد 300 نزدیک می شود به طوری که تا به امروز 10 الی 15 درصد از مردم هرمزگان به کووید 19 مبتلا و علائم بیماری را بروز داده اند، کادر درمان با تمامی سختی ها در راه خدمت به شهروندان از هیچ کوششی فروگذاری نمی نمایند. از ابتدای همه گیری کرونا تا به امروز بیش از 40 هزار آزمایش تشخیص کرونا در استان گرفته شده است که 22 درصد بیشتر از متوسط کشوری است و 700 تخت معمولی و 80 تخت آی سی یو در حال خدمات دهی هستند.
بیمارستان شهید محمدی بندرعباس از بیمارستان های با سابقه کشور است که این روزها بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان بستری هستند. پس از هماهنگی های لازم پیروز شدیم ساعتی را با پزشکان، پرستاران و دیگر کادر درمانی این بیمارستان بگذرانیم. با همه نگرانی ها و البته رعایت بهداشت، وارد بیمارستان شهید محمدی می شویم، بیمارستانی که پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، نخستین مرکز نگهداری و قرنطینه این بیماران در استان هرمزگان معین شد و بیماران زیادی در این بیمارستان دوران قرنطینه و درمان را سپری کردند و می نمایند.
تا به امروز 10 الی 15 درصد از مردم هرمزگان به کووید 19 مبتلا و علائم بیماری را بروز داده اند و بیش از 40 هزار تست کرونا گرفته شده است
دستورالعمل های هشدار دهنده درباره پیشگیری از ابتلا به کرونا روی در و دیوار اورژانس چسبانده شده است. نگاهم با نگاه های نگران و مضطرب همراهان بیماران گره می خورد. راهم را کج می کنم و به سمت بخش مراقبت های ویژه می روم.
اگر چه این جا همه ماسک بر صورت دارند اما می توان صداقت در خدمت رسانی را در چشمان کادر درمانی و حس قدرشناسی را در چهره بیماران دید و همان قدر که فوت یک بیمار با همه کوشش شبانه روزی تلخ و دردناک است، برگه ترخیص بیماری دیگر، امیدآفرین و رضایت بخش است. از زمان رسیدن پای ویروس کرونا به کشور تازه به اهمیت وجود پرستاران خدوم پی برده ایم. پرستارانی که با وجود تمام دغدغه ها و مسائل حتی در بین بعضی ها داشتن مسائل معیشتی، با جان و دل به میدان آمدند و شدند مدافعان بی غل و غش در عرصه سلامت. چه بسا که اکنون اگر نبود ایثار و فداکاری این عزیزان جان برکف سرنوشتی ناگوارتر از آنچه هست در انتظار هم وطنان بود.
به سراغ یک فوق تخصص ریه می رویم که از ابتدای شیوع کرونا در بیمارستان شهید محمدی مستقر و بار زیادی از خدمت رسانی به بیماران را همچون سایر همکارانش بر دوش کشیده است،
دکتر احسان رمضانیان نیک در گفت و گو با راهنمای مدرسه، اضافه نمود: در حال حاضر در شرایط پاندمی کرونا ویروس هستیم و متأسفانه هرمزگان در شرایط پیک این بیماری واقع شده است.
این فوق تخصص ریه با بیان اینکه متأسفانه هر روز تعداد بیماران مبتلا به کرونا رو به افزایش است و به نسبت این افزایش تعداد بیماران احتیاجمند به بستری و بدحال احتیاج به مراقبت ویژه افزایش پیدا می نماید، اظهار کرد: علی رغم اینکه در یکماه گذشته تعداد تخت های بستری مربوط به کووید 19 در بیمارستان شهید محمدی و شهر بندرعباس را پنج برابر نموده ایم اما همچنان بخش ها کاملأ پر و کمتر می توانیم جوابگوی بیماران جدید باشیم.
وی ادامه داد: با افزایش تعداد بیماران بستری و بدحال و مراقبت های ویژه کووید 2 بیمارستان شهید محمدی، بازهم بیماران زیادی هستند که احتیاجمند مراقبت ویژه هستند و با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا در نوبت حضور در این بخش هستند.
رمضانیان نیک با اشاره به اینکه بیشترین علت ابتلا در استان هرمزگان از دورهمی هایی انجام شده که در منازل و مجالس اتفاق افتاده که با تصور اینکه همگی سالم هستند از ماسک استفاده نشده و کرونا به راحتی منتقل شده است، اعلام کرد: به صورت گروهی عده زیادی آلوده و زنجیروار گروه دیگری را مبتلا به کووید 19 می نمایند.
وی اضافه نمود: این افزایش ابتلا باعث افزایش کار کادر درمان می شود و سبب افزایش شرایط آزمایشگاهی، تخت بیمارستانی و کادر درمان را می طلبد و این سبب افزایش احتمال درگیری کادر درمان و خستگی آن ها را به دنبال دارد و ضرر این موضوع به خود مردم باز می شود.
این فوق تخصص ریه با بیان اینکه بسیاری از کادر درمان با کرونا درگیر بوده یا هستند و حتی در بخش مراقبت های ویژه اکنون حضور دارند، توضیح داد: از مردم خواهش می کنم پروتکل های بهداشتی به طور حتم رعایت شود و از برگزاری مجالس خودداری شود.
بیشترین علت ابتلا در استان هرمزگان از دورهمی هایی انجام شده که در منازل و مجالس اتفاق افتاده که با تصور اینکه همگی سالم هستند از ماسک استفاده نشده و کرونا به راحتی منتقل شده است
وی با اشاره به اینکه باید از رفت و آمدهای غیرضروری بکاهیم و بهترین راه یاری به خود و خانواده مان ماندن در خانه است، اضافه نمود: همکارانم 24 ساعته در کوشش برای خدمت رسانی به بیماران هستند.
رمضانیان نیک بهترین راه درمان به کرونا را پیشگیری دانست و بیان کرد: مسائل بهداشتی باید به طور حتم رعایت شود تا به سلامت از این پیک کرونا در هرمزگان عبور کنیم.
طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان تا به امروز بیش از 280 نفر از کادر درمان استان هرمزگان به کرونا مبتلا شده و 50 درصد آن ها پس از بهبود و گذراندن دوران قرنطینه به کار خود بازگشته اند. به سراغ یکی از همین دسته از کادر درمان می رویم که با شکست کرونا بار دیگر بنا بر وظیفه ای که بر دوش خود می بنید به عشق خدمت به هم نوعانش به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بازگشته است.
وی در گفت و گو با راهنمای مدرسه، با بیان اینکه در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید محمدی بندرعباس خدمت می کنم که بیماری کرونا را پشت گذاشته ام، اضافه نمود: چند روزی است که از دوران استعلاجی بازگشته ام و تمامی سختی های کرونا اکنون درک می کنم.
این پرستار ادامه داد: از تمامی شهروندان خواهش می کنم که توصیه های پزشکی و بهداشتی را رعایت نمایند.
وی با اشاره به اینکه باید با یاری هم از دوران پیک کرونا در هرمزگان عبور کنیم، توضیح داد:بسیاری از کادر درمان بیمارستان شهید محمدی به دلیل ابتلا به کرونا مجبور به ترک خدمت نموده اند و اکنون بار سنگینی بر دوش کادر درمان است.
این پرستار با بیان اینکه کادر درمان خسته هستند و بسیاری از خانواده ها داغدار شده اند، اضافه نمود: تنها برای مواقع ضروری از خانه خارج شویم و این بارو که باید همه به کرونا مبتلا شویم که باور غلط است که باید از ذهن خود خارج کنیم.
وی در انتها با اشاره به اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی را برای حفظ سلامتی خانواده مان در اولویت قرار دهیم و باید همه یاری کنیم تا زنجیره بیماری کرونا را قطع کنیم، خطاب به بیماران کرونایی، بیان کرد: بخش زیادی از درمان، بستگی به شرایط روحی بیماران دارد، اما به زندگی و بهبودی امیدوار باشیم، بهبودی را به دست می آوریم؛ شکست کرونا کاری ندارد فقط باید شاد و امیدوار باشیم.
بخش به نوعی تکمیل است و این موضوع نشان دهنده شرایط قرمز هرمزگان و به ویژه بندرعباس در بحث مبتلایان به کرونا است. به نزد یکی از بیماران کرونایی می رویم تا با وی همکلام شویم.
این بیمار با ناراحتی و افسوس با اشاره به اینکه رعایت نکردم و گرفتار کرونا شدم، در گفت و گو با راهنمای مدرسه، اضافه نمود: به واقع خجالت زده کوشش های کادر درمان هستم و جان فشانی آن ها را از نزدیک مشاهده می کنم.
وی که از طرز صحبتش معین است با مشکل ریوی رو به رو شده است، با بیان اینکه کرونا بیماری بسیار سختی است و به واقع درمانده شده ام، توضیح داد: حاضرم تمام دارایی های خود را بدهم تا یک دقیقه به نزد خانواده ام برگردم اما اکنون گرفتار کرونا شده ام.
گرچه هر روز شرایط شیوع بیماری کرونا در هرمزگان به حادترین شرایط خود می رسد، خبری از تعطیلی و بازگشت محدودیت های فروردین ماه در هرمزگان شنیده نمی شود. در حالی که گزارش های وزارت بهداشت نشان می دهد که 60 درصد مبتلایان جدید به کرونا به سفر رفته اند و 80 درصد از بیماران کرونا در استان هرمزگان در مجلس عروسی و ختم شرکت نموده اند، با این حال اما خبری از ممنوعیت سفر بین شهرستانی و استانی شنیده نمی شود. حال باید منتظر بود و دید که در روزهای آینده چه تدبیری از سوی مسئولان برای کاهش این آمارها اتخاذ خواهد شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این خصوص به راهنمای مدرسه، گفت: با توجه به اوج کرونا در استان و بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، تنها از چهار گروه افراد آزمایش کووید 19 گرفته می شود.
به گفته دکتر فاطمه نوروزیان، افراد بالای 60سال علامت دار و افراد علامت دار دارای بیماری زمینه ای از جمله این افراد هستند.
وی گفت: افراد دارای بیماری زمینه ای بدون علامت که در تماس با افرد مبتلا به کرونا بوده اند و همچنین زنان باردار علامت دار از دیگر افرادی هستند که از آنها آزمایش کرونا گرفته می شود.
به گزارش راهنمای مدرسه، با حالی عجیب و گرفته از بیمارستان بیرون می آیم، عده ای از مردم بی خیال درحال خرید کردن در خیابان ها هستند. قلبم فشرده می شود، دلم می خواهد فریاد بزنم به خاطر جان پزشکان و پرستاران هم که شده بی خیال خرید و دورهمی و سفر شوید. در انتها تنها بغض است که امان حرف زدن را می گیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا