طرز تهیه لواشک انار و سیب بازاری به سادگی و در خانه
به گزارش راهنمای مدرسه، انار و سیب، دو میوه سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان هستند که برای سلامتی بدن بسیار مفیدند. حالا تصور کنید که این دو میوه را به صورت لواشک درآورید! با این کار، یک میان وعده خوشمزه و سالم خواهید داشت که علاوه بر طعم بی نظیر، خواص درمانی هم دارد. در این مطلب، به شما طرز تهیه لواشک انار و سیب را در منزل آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه لواشک انار و سیب
- انار 1 پیمانه
- سیب 600 گرم
- آب 1 پیمانه
- شکر به میزان لازم
- آبلیمو به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه لواشک انار و سیب
1. آماده سازی میوه ها و پخت آن ها
اولین مرحله از طرز تهیه لواشک انار و سیب درست مثل طرز تهیه لواشک چند میوه ترش این است که میوه ها را آماده کنید. برای این کار انار را دانه نموده و سیب ها را پوست کنده و هسته شان را بگیرید و در نهایت به قطعات کوچک خرد کنید. اکنون میوه های خرد شده را با میزانی کمی آب در یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شوند.
2. پخت انار و سیب
اکنون که میوه ها پخته، زمان آن رسیده که میوه های پخته را پوره کنید. برای این کار میوه های پخته را با استفاده از مخلوط کن یا غذاساز به صورت پوره یک دست درآورید. در این مرحله پوره میوه را به همراه شکر، آب لیمو و نمک (در صورت تمایل) به داخل قابلمه برگردانید و مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ گردد.
3. خشک کردن لواشک
بعد که پوره کاملا غلیظ شد، پوره را کف سینی فر پهن کنید و اجازه دهید پوره در فر با دمای بسیار کم (حدود 50 درجه سانتی گراد) به مدت چند ساعت بماند تا لواشک کاملا خشک گردد. بعلاوه می توانید سینی را در مقابل نور خورشید یا روی بخاری قرار دهید تا خشک گردد.
در نهایت پس از خشک شدن کامل، لواشک را به شکل دلخواه برش داده و در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
تست قوام: برای اطمینان از خشک شدن کامل لواشک، انگشت خود را روی آن فشار دهید. اگر به انگشت شما نچسبید، یعنی خشک شده است.
نکات تکمیلی برای تهیه لواشک انار و سیب
تهیه لواشک یک کار مجذوب کننده در خانه است که می توانید در هر فصل سال با توجه به میوه های موجود آن فصل تجربه کنید. مثلا در فصل تابستان با تهیه لواشک هلو یا تهیه لواشک آلبالو می توانید این میوه ها و طعم و مزه آن ها را برای چندین ماه داشته باشید.
برترین روش خشک کردن لواشک
انتخاب روش مناسب برای خشک کردن لواشک، تاثیر مستقیمی بر طعم و بافت نهایی آن دارد. به طور کلی سه روش اصلی برای خشک کردن لواشک وجود دارد:
- خشک کردن در فر: این روش کنترل شده ترین روش است. فر را روی دمای بسیار پایین (حدود 50 درجه سانتی گراد) تنظیم کنید و سینی حاوی لواشک را به مدت چند ساعت در آن قرار دهید. با این روش، لواشک به طور یکنواخت خشک می گردد و احتمال سوختن آن کمتر است.
- خشک کردن در آفتاب: این روش سنتی ترین و مقرون به صرفه ترین روش است. سینی حاوی لواشک را در مکانی آفتابی و خشک قرار دهید و هر چند ساعت یک بار آن را برگردانید. این روش به زمان بیشتری احتیاج دارد و ممکن است لواشک به طور یکنواخت خشک نگردد.
- خشک کردن با دستگاه خشک کن میوه: این دستگاه ها برای خشک کردن انواع میوه ها و سبزیجات طراحی شده اند و برترین نتیجه را برای خشک کردن لواشک می دهند. با استفاده از این دستگاه ها، لواشک در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت خشک می گردد.
مدت زمان خشک شدن لواشک
مدت زمان خشک شدن لواشک به عوامل مختلفی همانند ضخامت لایه پوره، رطوبت و دمای محیط و نوع میوه بستگی دارد. لایه های نازک تر سریع تر خشک می شوند و میوه هایی مانند سیب نسبت به انار زودتر آماده می شوند. به طور کلی، این فرآیند چندین ساعت تا چند روز طول می کشد. برای اطمینان از خشک شدن کامل لواشک کافی است انگشت خود را روی آن فشار دهید؛ اگر نچسبید، لواشک شما آماده است.
تنوع طعم برای تهیه انواع لواشک
برای ایجاد تنوع در طعم لواشک انار و سیب می توانید خلاقیت به خرج دهید و ترکیبات مختلفی را امتحان کنید. افزودن ادویه هایی مانند دارچین، هل یا زنجبیل به پوره میوه هم طعمی گرم و پیچیده به لواشک می بخشد. بعلاوه، می توانید به جای سیب از میوه های دیگری مثل گلابی بهره ببرید.
یکی از گزینه های مجذوب کننده برای ترکیب با انار برای تهیه لواشک، زرشک است. طرز تهیه لواشک انار و زرشک هم دقیقا مثل طرز تهیه لواشک انار و سیب است کافی است همان مراحل را طی کنید. فقط حواستان باشد که این لواشک بخاطر دو میوه ترش، خیلی ترش است پس اگر دوست دارید حتما میزانی شکر و نمک به آن اضافه کنید.
یا برای ایجاد بافت های متنوع، مغز بادام یا گردو را به پوره اضافه کنید. استفاده از چند قطره عصاره میوه هایی مانند پرتقال، لیمو یا گریپ فروت هم می تواند طعم لواشک را به کلی تغییر دهد.
البته تهیه لواشک انار و تهیه لواشک سیب هم به تنهایی امکان پذیر است. پس اگر دوست دارید لواشک هر میوه را به شکل جدا مزه کنید حتما آن ها را جدا جدا تهیه کنید.
منبع: کتاب کاله