طرز تهیه ته چین کشمش پلو گرگانی به روش محلی
به گزارش راهنمای مدرسه، در میان انواع ته چین ساده ، ته چین کشمش هواداران زیادی دارد. این غذا را به طور معمول در گرگان با لپه تهیه می نمایند. این ته چین هم برای دورهمی های محبت آمیز و هم مهمانی های رسمی، لذیذ و پرطرفدار است. ضمن اینکه به طور معمول آن را با گوشت مرغ آماده می نمایند. ما در این مطلب قصد داریم تا با هم ته چین کشمش پلو گرگانی را به شما آموزش دهیم. البته ناگفته نماند که اگر حبوبات برای شما اذیت نماینده هستند می توانید فقط از ته چین مرغ و کشمش بهره ببرید، اما به صورت سنتی این غذا با لپه تهیه می گردد.

ته چین کشمش گرگانی | |
زمان آماده سازی | 45 دقیقه |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
100 گرم ته چین کشمش گرگانی | 435 کیلو کالری |
ته چین کشمش پلو گرگانی و لپه
تهیه ته چین کشمش درست مانند طرز تهیه ته چین گوشت است و فقط در مواد ترکیبی با آن تفاوت دارد. نکته مهم در این طرز تهیه آن است که سعی کنید برنج را کمی زنده تر بردارید تا پلوی شما خمیر نگردد. در این طرز تهیه جز این نکته، فاکتور دیگری وجود ندارد که قابل یادآوری کردن باشد. در ادامه این مطلب با طرز تهیه مرحله به مرحله این غذا با شما خواهیم بود.
مواد اولیه برای ته چین کشمش خوشمزه
مواد اولیه در تهیه این غذا در ادامه آمده است. البته در صورت تمایل می توانید لپه را از ترکیب این غذا حذف کنید.
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 3 پیمانه |
مرغ | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد |
روغن | به اندازه لازم |
زعفران دم نموده | 5 قاشق غذاخوری |
کشمش پلویی | نصف پیمانه |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
ماست چکیده | 1 پیمانه |
لپه | 1 پیمانه |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
طرز تهیه ته چین کشمش و لپه به روش محلی
در ادامه قصد داریم تا تهیه ته چین کشمش پلو گرگانی را مانند طرز تهیه ته چین بادمجان برای شما توضیح دهیم. نکته مهمی که باید مجددا به آن اشاره نمود این است که این ته چین به شکل سنتی با لپه تهیه می گردد، اما می توانید لپه را از این طرز تهیه حذف کنید.
- مرحله اول: در قدم اول از طرز تهیه ته چین کشمش ساده ابتدا باید لپه ها را از شب قبل خیس نموده باشید. در مدت زمان خیس شدن لپه ها نیز بهتر است که آب آن ها را طی چند مرحله تخلیه کنید.
- مرحله دوم: حالا لپه ها را آبکش کنید و آن ها را در ظرف دیگری بریزید. آب لپه ها نیز باید دور ریخته گردد.
- مرحله سوم: حالا نوبت به آماده سازی مرغ ها است. پس مرغ ها را به همراه 3 پیمانه آب و کمی زردچوبه در یک قابلمه ریخته و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس درب قابلمه را ببندید تا مرغ ها به خوبی پخته شوند.
- مرحله چهارم: در گام بعدی از طرز تهیه این غذای محلی گرگان حالا به سراغ پیاز رفته و آن را به چهار قطعه قاچ کنید. سپس درون قابلمه مرغ ریخته و مجدداً درب قابلمه را ببندید.
- مرحله پنجم: بعد از مدت زمان تقریبی 30 دقیقه مرغ شما پخته شده و آماده است. اما قبل از آن زمانی که آب آغاز به جوشیدن کرد شما باید کف های سفید رنگی را که بر روی سطح آب ایجاد می شوند جدا نموده و دور بریزید.
- مرحله ششم: حالا گوشت مرغ شما کاملا پخته شده و آماده است. لپه را نیز به همراه 2 پیمانه آب در یک قابلمه ریخته و آن را نیز بر روی حرارت قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید که لپه شما در مدت زمان 40 دقیقه الی 50 دقیقه به خوبی پخته و مغز پخت گردد.
- مرحله هفتم: در گام بعد از طرز تهیه این غذای سنتی گرگان حالا برنج را به همراه کمی آب گرم یا ولرم و نمک در یک کاسه ریخته و آن را خیس کنید. مدت زمانی که برای خیساندن برنج در نظر گرفته می گردد به نوع و بعلاوه مرغوب بودن برنج شما بستگی دارد. اما در حالت کلی 30 دقیقه زمان کافی است تا برنج شما در آب گرم و نمک خیس بخورد.
- مرحله هفتم: در مرحله بعد وقتی که مرغ شما به طور کامل پخته شد، حالا آن را از روی حرارت برداشته و آب مرغ را از مرغ ها جدا کنید. اجازه بدهید که مرغ ها کاملا خنک شوند و سپس آن ها را ریش ریش کنید.
- مرحله هشتم: حالا به سراغ قابلمه لپه بروید. لپه شما به طور کامل پخته شده است. آن را نیز آبکش نموده و در کناری قرار دهید.
- مرجله نهم: سپس کشمش ها را آماده کنید و در یک تابه دیگر آن ها را تفت بدهید. برای این کار کافی است که تابه را بر روی حرارت قرار داده و درون آن کمی روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، کشمش ها را به تابه اضافه کنید و مدام هم بزنید.
- مرحله دهم: کشمش ها بعد از مدت زمان 5 دقیقه الی 10 دقیقه تفت خورده و خوشرنگ خواهند شد. حالا آن ها را از تابه خارج نموده و در کناری قرار دهید.
- مرحله یازدهم: در ادامه این طرز تهیه حالا یک قابلمه با حجم مناسب انتخاب کنید و آن را تا نیمه پر از آب نموده و بر روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید تا آب درون قابلمه به جوش آید.
- مرحله دوازدهم: در مرحله بعد از طرز تهیه ته چین کشمش به روش آسان ، برنج های خیس خورده را درون آب جوش بریزید. تقریباً 10 دقیقه الی 12 دقیقه زمان کافی است تا برنج شما نرم و مغز آن دندان گیر گردد. سپس برنج را آبکش کنید.
- مرحله سیزدهم: در ادامه نوبت به ماست می رسد. ماست را به همراه زعفران دم نموده و زرده های تخم مرغ در یک کاسه مناسب بریزید. به این ترکیب زردچوبه و فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
- مرحله چهاردهم: حالا در مرحله بعد برنج آبکش شده را درون کاسه مواد ترکیبی از ماست و تخم مرغ و ادویه ریخته و مجدداً تمام مواد را با هم مخلوط کنید. برنج شما باید با این مواد به خوبی ترکیب شده و کاملا یکدست گردد.
- مرحله پانزدهم: بعد از آن یک قابلمه مناسب انتخاب نموده و کف آن را چرب کنید. سپس نصفی از مخلوط ماست، زعفران، زرده تخم مرغ و برنج را کف قابلمه بریزید و با یک قاشق یا کفگیر خوب فشرده کنید.
- مرحله شانزدهم: بعد از آن گوشت مرغ پخته شده و ریش ریش شده را به همراه کشمش تفت داده شده و لپه های پخته شده بر روی سطح برنج ریخته و بقیه برنج را نیز بر روی آن ها بریزید. مجدداً سطح برنج خود را خوب فشرده کنید.
- مرحله هفدهم: حالا حرارت را ملایم نموده و حتی الامکان قابلمه را بر روی شعله پخش کن قرار دهید. بعد از آن درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا ته چین شما در مدت زمان حداکثری 45 دقیقه تا نهایتاً یک ساعت دم کشیده و آماده سرو گردد. این ته چین را به سلیقه خود با پیاز داغ، کشمش و کمی گردوی خرد شده تزئین نموده و نوش جان کنید.
تهیه این ته چین به انتها رسید و پیشنهاد می کنیم که اگر به انواع ته چین علاقه دارید، ته چین اسفناج را نیز در سایت مطالعه کنید.
نکات طلایی برای تهیه ته چین کشمش خوشمزه
این نکات به شما یاری می نمایند تا در ته چین کشمش پلو گرگانی و لپه مسئله ای نداشته باشید.
- خیس کردن لپه به دو دلیل انجام می گردد. مورد اول گرفته شدن نفخ آن و مورد دوم نرم شدن و پخت سریع تر لپه ها.
- باز هم تکرار می کنیم که شما می توانید لپه را از این طرز تهیه حذف کنید، اما این غذای سنتی گرگان را رسما با لپه و کشمش تهیه می نمایند.
- این غذا طبع سردی دارد پس بهتر است در صورت تمایل از زعفران بیشتری بهره ببرید.
- بهتر است که ماست مورد استفاده در این غذا چکیده و ترش مزه باشد.
ته چین کشمش گرگانی با طعمی فراموش نشدنی
در این مطلب تهیه ته چین کشمش پلو گرگانی را برای شما توضیح دادیم. این غذای لذیذ را می توانید درست همچون ته چین مرغ ساده یا ته چین گوشت و بادمجان آماده کنید. همانطور که می دانید ته چین ها انواع و اقسام مختلفی دارند که با گوشت، حبوبات و سبزیجات آماده می شوند. این غذا هم یک غذای مجلسی برای مهمانی های رسمی و هم یک غذای لذیذ و پرطرفدار برای دورهمی های محبت آمیز است.
در انتها این مطلب، پیشنهاد می کنیم که اگر وقت تهیه غذاهای گرگانی را نداشتید، از راهنمای مدرسه گرگان یاری بگیرید. به این منظور، اگر ساکن یا مسافر گرگان باشید، غذای خود را سفارش می دهید و درب منزل یا محل کار تحویل می گیرید.
منبع: اسنپ فود